Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијски службеници у Броду за дан расвијетлили лажно пријављивање кривичног дјела

| Брод | Сриједа, 21. октобар 2020.

Полицијски службеници Полицијске станице Брод, 20.10.2020. године, оперативним радом  на терену утврдили су да је лице иницијала М.Х. са подручја општине Жепче, ФБиХ,  током претходног дана лажно пријавило кривично дјело.

Полицијској станици Брод, 19.10.2020. године, обратило се лице иницијала М.Х. које је пријавило да је 18/19.10.2020. године, из теретног возила марке „Ман“, којим је исто управљало, отуђен новчаник са новцем, личним документима и други предмети.

На основу оперативних сазнања и прикупљених материјалних доказа утврђено је да је наведено лице лажно пријавило кривично дјело те да је наводно отуђени новац проневјерило у једној коцкарници у Добоју,  а који је претходно задужило као депозит у привредном друштву у којем је запослено.

У растињу поред пута гдје је било паркирано наведено возило пронађен је новчаник као и лични документи на име наведеног лица.

Против лица иницијала М.Х.  ће Окружном јавном тужилаштву Добој бити достављен Извјештај о извршеном кривичном дјелу „Проневјера“ и „Лажно пријављивање кривичног дјела“.