Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач посјетио Мркоњић Град и Рибник

| Рибник | Петак, 23. октобар 2020.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач посјетио је данас општине Мркоњић Град и Рибник гдје је са руководством локалних заједница разговарано о актуелном стању безбједности на подручју ових општина и заједничким пројектима у наредном периоду.

 

Министар Лукач са начелником општине Рибник Небојшом Караћем пустио је данас у Рибнику систем видео-надзора на подручју ове општине.

 „На територији општине постављена је 21 камера која ће повећати безбједност свих грађана, надзирући јавне површине. С овим камерама ни на који начин не угрожавамо приватност наших грађана, јер се не снимају приватне површине“, рекао је министар Лукач.

Начелник Караћ је нагласио важност видео-надзора у који је општина Рибник уложила 39000 КМ.

„Ако знамо да смо ми општина која дијелом територије гранички са Федерацијом БиХ и да кроз нашу општину сада пролази једна мигрнтска рута онда знате од каквог је значај систем видео-надзора за општину Рибник и безбједност свих наших грађана“, рекао је Караћ.

О успостављању система видео-надзора разговарано је и у Мркоњић Граду, гдје ће бити инсталирано 46 надзорних камера.

 „Доћи ћемо у фазу да на подручју Мркоњић Града имамо безбједније окружење, да бисмо могли да управљамо и контролишемо и саобраћај, али и за спречавање и откривање кривичних дјела. Општина би ускоро требало да распише конкурс за набавку камера а МУП ће кроз елеборат и техничку подршку, инсталирање и даље одржавање тог система у будућности радити на много већој безбједности свих грађана Мркоњић Града“, навео је министар Лукач који је посјетио и Полицијску управу Мркоњић Град.

Начелник општине Мркоњић Град Дивна Аничић захвалила је министру Лукачу на посјети те навела да он редовно долази у ову општину и води рачуна о раду ПУ Мркоњић Град.

„Ми већ сада разговарамо о њиховој набавци јер нам је безбједност наших грађана на првом мјесту. Мркоњић Град је општина на тромеђи путева, на граници са Федерацијом БиХ и наш циљ је безбједан град по угледу на градове широм Европе“, рекла је Аничићева.