Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

На подручју општине Вукосавље пронађен засад и 2.870 g марихуане, два лица лишена слободе

| Добој | Недеља, 25. октобар 2020.

Полицијски службеници Полицијске станице Модрича и Станичног одјељења полиције Вукосавље у склопу акције „Плантажа 2020“, 23.10.2020. године, око 17,00 часова, у мјесту Модрички Луг, подручје општине Вукосавље, извршеном контролом путничког аутомобила марке „Mercedes” којим је управљало лице иницијала А.К. а са којим се као сувозач у возилу налазило лице иницијала Ф.К. оба са подручја општине Оџак, ФБиХ, те визуелним прегледом возила уочили су пластичну врећу у којој се налазила зелена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Марихуана“.

На основу наредбе надлежног суда извршен је претрес наведних лица и путничког аутомобила, приликом чега је пронађена и одузета пластична врећа за смеће у којој се налазила сирова зелена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Марихуана”, укупне тежине од 2.870 g.

Истог дана у мјесту Модрички Луг, подручје општине Вукосавље, на обали ријеке Босне  пронашли су засад који се доводи у везу са наведеним лицима, а на којем су се налазиле 54 исчупане стабљике „Индијске конопље“ дужине од 30-150 cm, а са којих су претходно побране гранчице са листовима и плодовима.

Наведена лица су лишена слободе и над истим је извршена криминалистичка обрада.

Након документовања и комплетирања предмета против истих ће Окружном јавном тужилаштву Добој бити достављен Извјештај о извршеном кривичном дјелу „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“.