Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Осумњичен за кривична дјела „Неовлаштено кориштење личних података“ и „Крађа“

| Зворник | Понедељак, 26. октобар 2020.

Полицијски службеници Полицијске управе Зворник, поднијели су Окружном јавном тужилаштву у Бијељини, Извјештај о почињеном кривичном дјелу против лица иницијала Б.Д. из Зворника, због постојања основа сумње да је починило кривична дјела „Неовлаштено кориштење личних података“ и „Крађа“ .

Наиме, лице Б.Д. се сумњичи да је почетком мјесеца маја 2020. године,  дошао у посјед података о платној картици оштећене, те злоупотребом њених личних података неовлаштено ушао у туђу заштићену компјутерску базу података, са намјером да кориштењем тих података за себе или другога прибави корист или да другоме нанесе штету, приликом чега је електронским путем извршио трансфер новца на електронску платформу једне кладионице у Зворнику, након чега је дио новца који је пребацио са картице подигао у пословници те кладионице у Зворнику а дио новца је потрошио на спортска клађења. Осумњичени се терети да је на овај начин причинио материјалну штету оштећеној у износу од око 1.520 КМ.

Полицијска управа Зворник апелује на грађане да уколико примјете да им недостаје платна картица или да примјете нерегуларности на свом банковном рачуну, о томе одмах обавијесте своју банку, како би се на вријеме спријечило даљње неовлаштено кориштење и сваки други вид могућих злоупотреба.