Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

На приватној забави у Броду затечено 19 лица те пронађен и одузет кокаин

| Брод | Понедељак, 26. октобар 2020.

Полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Добој у сарадњи са Полицијском станицом Брод те уз ангажовање полицијских службеника Јединице жандармерије ПУ Добој, Полицијске станице за безбједност саобраћаја Добој, Полицијске станице Добој 1 и Полицијске станице Добој 2, на основу наредбе Oсновног суда Дервента извршили су оперативно тактичку мјеру и радњу – рација у склопу које је извршен претрес куће и помоћних објеката које користи лице иницијала В.Б. са подручја општине Брод, као и лица и возила који су затечени на лицу мјеста.

У наведеном објекту затечено је 19 лица, приликом чега су извршеним претресом код лица иницијала Д.М. из Брода у усној шупљини пронађене двије пластичне врећице са садржајем бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Кокаин“, укупне тежине 2,4 g, те приликом претреса лица иницијала Д.Ђ. и возила које исто користи пронађено је и одузето укупно пет пакетића са садржајем бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Кокаин“, укупне тежине од 6,1 g.

Након документовања и комплетирања предмета ће Окружном јавном тужилаштву Добој против лица иницијала В.Б. које је организовало окупљање на свом приватном посједу, бити достављен Извјештај о извршеним кривичним дјелима „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“ и „ Омогућавање уживања опојних дрога“, док ће против лица иницијала Д.М. и Д.Ђ. бити покренути захтјеви за покретање прекршајног поступка за почињене прекршаје из члана 4. Закона о сузбијању и спречавању злоупотребе опојних дрога БиХ“.