Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишен слободе због кривичног дјела навођење на овјеравање неистинитог садржаја

| Лакташи | Сриједа, 28. октобар 2020.

Полицијски службеници Полицијске станице Лакташи, 27.10.2020. године лишили су слободе лице иницијала П.П. из Лакташа због основа сумње да је починило кривично дјело „Навођење на овјеравање неистинитог садржаја “.

Наиме, П.П. је 25.08.2020. године у Полицијској станици Лакташи пријавио губљење личне карте на његово име, због чега је у складу са обављањем потражне дјелатности расписана потрага за наведеним документом. Предузимањем оперативних мјера и радњи, утврђено је да је П.П. 18.09.2020. године покушао прећи државну границу између Републике Србије и БиХ са наведеном личном картом, чиме су се стекли основи сумње да је наведени довео у заблуду полицијске службенике Полицијске станице Лакташи, наводећи их на овјеравање неистинитог садржаја на основу којег је поништен и проглашен неважећим лични документ, што је објављено у Службеном Гласнику РС.

О свему је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који се изјаснио да се ради о горе наведеном кривичном дјелу, те да се по комплетирању предмета достави извјештај против П.П. у редовној процедури.