Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Реализована оперативна акција „Зоља“ у склопу које је пронађена и одузета већа количина војног наоружања, лишена су слободе четири лица

| | Петак, 30. октобар 2020.

Полицијски службеници Полицијске управе Добој, у периоду од 23. до 29.10.2020. године, реализовали су оперативну акцију кодног назива „Зоља“ која је била усмјерена на пресијецање ланца незаконите трговине ватреним оружјем, а у склопу које су лишена слободе лица иницијала А.Р. из Италије и лица иницијала Ј.М., Д.М. и Ј.Н. сви са подручја града Добоја.

На основу наредбе Основних судова Модрича и Добој, извршен је претрес на једној локацији на подручју општине Модрича и на три локације на подручју града Добоја, приликом чега је  пронађено и одузето: пет ручних ракетних бацача (зоља), 48 ручних бомби, 24 тромблонске мине, војна снајперска пушка, два ловачка карабина, двије војне полуаутоматске пушке, лук са стријелом, нож од аутоматске пушке, скраћена пушка (кратеж), импровизовани пиштољ, већа количина метака различитог калибра, мобилни телефони, већи износ новца и други предмети.

Над лицима иницијала А.Р., Ј.М. и Д.М. је извршена криминалистичка обрада и исти су уз Извјештај о извршеном кривичном дјелу јуче предати у надлежност Окружног јавног тужилаштва Добој, док је над лицем иницијала Ј.Н. у току криминалистичка обрада након чега ће истио бити предато у даљу надлежност ОЈТ Добој.