Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током викенда извршени претреси на више локација приликом чега је пронађена и одузета већа количина опојних дрога, два лица лишена слободе

| Добој | Понедељак, 09. новембар 2020.

Полицијски службеници Полицијске управе Добој, у циљу спречавања и сузбијања кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога, током претходног викеда извршили су претресе на више локација на подручју града Добоја, те криминалистичку обраду над више лица, приликом чега су пронашли и одузели већу количину различитих врста опојних дрога.

Полицијски службеници Полицијске станице Добој 2 и Сектора криминалистичке полиције ПУ Добој, 05.11.2020. године, на основу наредбе Основног суда Добој, извршили су претрес лица иницијала Ж.Н., путничког аутомобила, куће и помоћних објеката које наведено лице користи, приликом чега је су пронађена и одузета два таблета са траговима бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Амфетамин - Спид“, једну сасушену стабљику зелене боје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Индијска конопља“ дужине од 33 cm, која се налазила у просторији у којој је била припремљена пруручна лабораторија за узгој „Индијске конопље“.

Полицијски службеници Полицијске станице Петрово заједно са полицијским службеницима Полицијске станице Добој 1, 06.11.2020. године, на основу наредбе Основног суда Добој, извршили су претрес стана који користи лице иницијала М.Ј. из Добоја, приликом чега је пронађена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Марихуана“ укупне тежине од 33, 001 грам, вага на којој су се налазили трагови зелене биљне материје и други предмети.

Полицијски службеници Полицијске станице Добој 1, 06.11.2020. године, приликом легитимисања лица иницијала Е.К. из Добоја, уочено је да исто у устима има пакетић са непознатим садржајем гдје му је наређено да исти извади из уста на шта се исто оглушио те почело да гута а затим кренуло трчећим кораком да се удаљава са лица мјеста. Наведено лице је сустугнуто од стране полицијских службеника и исто је лишено слободе. Извршеним претресом наведеног лица у ногавици од хлача пронађена је папирна кутија од шибица умотана у пластичну фолију, у којој се налазила бијела прашкаста материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Спид“, укупне тежине од 20, 107 грама.

Полицијски службеници Полициске станице Добој 1, 07.11.2020. године, на основу наредбе Основног суда Добој извршили су претрес стана које користи лице иницијала С.Г. из Добоја, приликом чега је пронађена и одузета прашкаста материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Спид“ укупне тежине од 48,92 грама, зелена биљна материја која својим изгледом асоцира на ошпојну дрогу „Марихуана“ укупне тежине од 1,707 грама, вага за прецизно мјерење и цјевчица у којој су се налазили остаци бијеле прашкасте материје.

Полицијски службеници Полицијске станице Добој 1, 07.11.2020. године, у улици Краља Александра у Добоју, извршили су контролу путничког аутомобила марке „Peugeot” којим је управљало лице иницијала С.М. из Модриче, а са којим се као сувозач у возилу налазило лице иницијала Д.П. из Добоја. Овом приликом код лица иницијала С.М. је пронађена и одузета непозната материја зелене боје, укупне тежине од 8,145 грама док је код лица иницијала Д.П. пронађена непозната материја зелене боје укупне тежине од 1,543 грама. Лице иницијала Д.П. је лишено слободе.

Након документовања и комплетирања предмета против лица иницијала Ж.Н., М.Ј., Е.К., С.Г. и Д.П. ће Окружном јавном тужилаштву Добој бити достављени Извјештаји о извршеним кривичним дјелима „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“.

Полицијски склужбеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Добој, 08.11.2020. године, приликом контроле путничког аутомобила марке „VW Golf” којим је управљало лице иницијала Ш.Ј. а са којим се у возилу налазило лице иницијала А.Д. са подручја општине Грачаница, ФБиХ, код лица иницијала А.Д. су пронашли и одузели пакетић са садржајем зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Марихуана“ укупне тежине од 0,72 грама. Након извршеног потребног вјештачења против лица инцицијала А.Д. ће бити поднесен извјештај о почињеном прекршају из члана 4. Закона о спречавању и сузбијању злоупотребе опојних дрога БиХ.

Полицијска управа Добој ће и у наредном периоду наставити са спровођењем континуираних планских активности у циљу сузбијања и откривања свих облика противправних радњи које се односе на набављање, стављање у промет и конзумирање опојних дрога.