Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Код двадесетогодишњака у Градишци пронађена опојна дрога

| Градишка | Четвртак, 12. новембар 2020.

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, 11.11.2020. године, око 22,20 часова, у улици Видовданска, град Градишка, извршили су контролу возача мотоцикла којим је управљало лице Н.Х. из Градишке, а код којег је пронађена суха биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану.

Наиме, полицијски службеници Полицијске управе Градишка су извршеном контролом код лица Н.Х. пронашли одређену количину сухе биљне материје, која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, након чега је исто подвргнуто дрога тесту те је утврђено присуство опојне дроге ТХЦ у организму.

Даљом контролом утврђено је да лице Н.Х. управља мотоциклом прије стицања права на управљање, којом приликом је починио и прекршаје из области безбједности саобраћаја, гдје су прописане заштитне мјере.

Извршено је одузимање биљне материје која својим изгледом подсјећа на опојну дрогу марихуану, као и привремено одузимање мотоцикла од лица које је вишеструки повратник у вршењу прекршаја и који има већи износ неплаћених новчаних казни у Регистру новчаних казни.

Против наведеног лица Основном суду Градишка, Одјељењу за прекршаје биће поднешен захтјев за покретање прекршајног поступка због почињених прекршаја из области Закона о производњи и промету опојних дрога и Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ.

Полицијска управа Градишка ће и у наредном периоду наставити са спровођењем активности везане за контролу учесника у саобраћају са акцентом на контролу присуства опојних дрога или  психоактивних лијекова у организму, те апелује на све учеснике у саобраћају да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобаћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.