Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијска управа Добој обиљежила Крсну славу МУП-а Републике Српске

| Добој | Петак, 20. новембар 2020.

У просторијама      Полицијске управе Добој, данас 20.11.2020. године,  поводом обиљежавања Крсне славе Министарства унутрашњих послова Републике Српске – Светог Арахангела Михаила, служен је парастос за 127 погинулих припадника добојске Полицијске управе у одбрамбено-отаџбинском рату.

Након парастоса који је служен у згради Полицијске управе, вијенце су на спомен-обиљежје погинулим полицајцима положили припадници Полицијске управе Добој,  градоначелник Добоја Борис Јеринић, као и представници Удружења ветерана Петог одреда Специјалне бригаде полиције Добој и Синдикат МУП-а РС – Добој.

Начелник Полицијске управе Добој Слободан Радинковић подсјетио је да је на подручју ове Управе страдало 127 припадника полиције. Радинковић је најавио да ће, у оквиру ове свечаности, припадници полиције  традиционално организовати акцију даривања крви за потребе добојске болнице.

Јеринић је навео да се и на овај начин одаје почаст свима који су своје животе уткали у стварање Републике Српске, како би њихова жртва била отргнута од заборава.

Начелник Полицијске управе Слободан Радниковић и градоначелник Добоја Борис Јеринић су овом приликом честитали Крсну славу свим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Срспке, као и свим грађанима који славе.