Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Обиљежена Крсна слава МУП-а Републике Српске, Свети Архангел Михаило

| Бања Лука | Субота, 21. новембар 2020.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и директoр Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић данас су у Бањалуци поводом обиљежавања Крсне славе Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Светог Арахангела Михаила, на Централном спомен обиљежју положили вијенце за 782 погинула припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Након тога је у Спомен-цркви Светог архангела Михаила у Центру за обуку у Залужанима служен парастос погинулим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске послије чега је ломљен славски колач. Министар Лукач је истакао да не смију бити заборављени хероји који су живот дали за стварање Републике Српске.

"Морамо се и данас сјетити наших јунака који су стварали Републику Српску и њихова жртва не смије бити заборављена", рекао је министар Лукач и додао да Министарство унутрашњих послова ове године Крсну славу прославља скромно због епидемиолошке ситуације узроковане вирусом корона.

Министар Лукач је нагласио да су се припадници МУП-а прилагодили условима рада у времену пандемије вируса корона.

"Имамо и наших припадника који су заражени, али успјевамо да извршавамо предвиђене активности. Успјешно одговарамо свим задацима“, закључио је министар Лукач и честитао Крсну славу припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске.