Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијска управа Приједор обиљежила Крсну славу Министарства унутрашњих послова Републике Српске

| Приједор | Субота, 21. новембар 2020.

Припадници Полицијске управе Приједор, данас 21. новембра 2020. године, поводом обиљежавања Крсне славе Mинистарства унутрашњих послова Републике Српске, Светог Архангела Михаила, у згради Управе положили су вијенце и запалили свијеће на спомен обиљежјe погинулим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, након чега је слава скромно обиљежена у складу са православним обичајима, поштујући дан жалости у Републици Српској.

Приликом обраћања медијима, начелник Полицијске управе Приједор Сретоја Вујановић је рекао да Полицијска управа Приједор обиљежава Крсну славу Министарства унутрашњих послова Републике Српске и да су тим поводом, на спомен плочу у Полицијској управи, положени вијенци и прислужене свијеће, у знак сјећања на 74 полицајца припадника тадашњег Центра јавне безбједности Приједор и шест припадника Седмог одреда Специјалне бригаде полиције.

„Припадници полиције дали су немјерљив допринос у стварању и очувању Републике Српске. Полагањем вијенаца и паљењем свијећа на спомен плочу одајемо почаст и присјећамо се жртве свих наших јунака који су се несебично борили и дали живот за темеље наше Републике“, рекао је начелник Вујановић.

„Имајући у виду ситуацију изазвану вирусом корона и проглашене дане жалости у Републици Српској, Полицијска управа Приједор ове године скромно и у мањем броју присутних обиљежава Крсну славу, у складу са традиционалним православним обичајима. Овом приликом свим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске и грађанима који обиљежавају Аранђеловдан честитам Крсну славу“, додао је Вујановић.