Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

На подручју Полицијске управе Мркоњић Град стање безбједности задовољавајуће

| Мркоњић Град | Уторак, 24. новембар 2020.

У Полицијској управи Мркоњић Град, данас 24.11.2020. године, одржана је редовна конференција за новинаре поводом презентовања резултата рада за мјесец октобар 2020. године. Конференцији су присуствовали начелник Полицијске управе Милан Милекић, замјеник начелника Управе Бранислав Караулац и начелник Одјељења криминалистичке полиције Војислав Томић.

Начелник Управе је истакао да је у октобру мјесецу 2020. године стање безбједности на подручју Полицијске управе Мркоњић Град било задовољавајуће, те да у извјештајном периоду није било евидентираних кривичних дјела нити догађаја који би изазвали већу узнемиреност грађана.

У октобру мјесецу 2020. године на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Мркоњић Град евидентирана су 2 мигранта, те полицијски службеници предузимају низ превентивних и оперативних мјера и радњи како би се ова појава држала под контролом.

Начелник је констатовао да је у посматраном периоду евидентирано 18 кривичних дјела, 14 кривичних дјела општег криминалитета, 2 кривична дјела из области привредног криминалитета, 1 кривично дјело из области злоупотреба опојних дрога и 1 кривично дјело против безбједности јавног саобраћаја. Коефицијент укупне расвијетљености свих кривичних дјела је 94,44%, а коефицијент расвијетљености кривичних дјела по непознатом извршиоцу износи 85,71%.

У октобру мјесецу 2020. године евидентирано је 10(10) случајева нарушавања јавног реда и мира, што је на истом нивоу у односу на упоредни период. Приликом нарушавања јавног реда и мира евидентирано је 12(10) прекршаја, више за 2 прекршаја или 20%.

Што се тиче безбједности саобраћаја, начелник Милекић је истакао да је евидентирано 35(25) саобраћајних незгода, више за 10 незгода или 40%. Међутим, смањен је број настрадалих лица у саобраћајним незгодама за 50%. Евидентирана су 4(8) настрадала лица и то са лакшим тјелесним повредама, док није било евидентираних теже повријеђених, као ни погинулих лица.

Захваљујући константним активностима полицијских службеника, из саобраћаја су искључена 64 возача, од чега највише због вожње под утицајем алкохола 57 возача. Такође, из саобраћаја су искључена 64  возила, од чега 11 због истека регистрације преко 30 дана, 4 због техничке неисправности и 49 из осталих разлога.