Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Од укупног броја контролисаних возача трактора, 43,2% санкционисано

| Градишка | Понедељак, 30. новембар 2020.

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, 25. и 27.11.2020. године, на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, реализовали су регионалну акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу трактора, радних машина и техничке исправности возила. 

Током наведене акције, укупно је контролисано 212 учесника у саобраћају, којом приликом су контролисана 74 учесника у саобраћају, односно возача трактора и радних машина, те су том приликом санкционисана 32 учесника или 43,2%.

Због управљања без упаљеног жутог ротационог свјетла санкционисано је 10 учесника, због управљања нерегистрованим возилом санкционисано је 8 учесника, због управљања технички неисправним возилом санкционисано је 5 учесника, 1 учесник је санкционисан због управљања возилом због присуства алкохола у организму и 8 учесник санкционисан је због неправилног превоза лица на прикључном возилу, док су 103 учесника санкционисана по другим основима.

Полицијска управа Градишка и у наредном периоду наставља са спровођењем наведених активности, те апелује на све учеснике у саобраћају да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.