Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Поднесен извјештај због кривичног дјела „Злоупотреба службеног положаја или овлашћења“

| Зворник | Сриједа, 02. децембар 2020.

Полицијски службеници Полицијске управе Зворник, поднијели су Окружном јавном тужилаштву у Бијељини, извјештај о почињеном кривичном дјелу против лица M.С. из Сребренице, због постојања основа сумње да је починило кривично дјело „Злоупотреба службеног положаја или овлашћења“.

Наиме, лице М.С. се сумњичи да је у својству директора јавне установе у Сребреници, у периоду од јуна 2017. године до августа 2020. године, искористило свој службени положај и овлаштење и без одлука Управног одбора јавне установе, наложило рачуноводственој служби да јој врше обрачун нето плате увећан за одређени износ, за које увећање је бесправно примјењивало одлуку Управног одбора те јавне установе која је гласила на име другог лица, чиме је противправно прибавило имовинску корист у  износу од 14.595,00 КМ.

 Даље, осумњичено лице се терети да је у намјери да другоме нанесе штету или теже повриједи права другог, самоиницијативно промјенило рјешење о пријему у радни однос за једно лице, приликом чега је под истим бројем и датумом, измјенило садржај рјешења и као такво га потписало и овјерило службеним печатом јавне установе.