Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Малољетно лице лишено слободе због почињеног кривичног дјела Тешка крађа

| Градишка | Сриједа, 02. децембар 2020.

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, идентификовали су и лишили слободе малољетно лице, због постојања основа сумње да је починило кривично дјело ,,Тешка крађа“.

Наиме, Станичном одјељењу полиције Орахова, 01.12.2020. године око 15,30 часова, пријављено је да је уназад шест мјесеци извршена провала у кућу, власништво М.Ћ., из које су отуђени разни алати. Оперативним радом полицијских службеника Полицијске управе Градишка идентификованo је и лишено слободе малољетно лице које се сумњичи да је употребом подесног алата и физичке снаге насилно отворило гаражна врата која се налазе у склопу куће и из унутрашњости исте отуђило већу количину разног алата ( два апарата за варење, двије моторке, бушилицу, брусилицу, агрегат, миниваш, акумулатор, претварач за централно гријање, сет бургија и шест брусних плоча), након чега је ушло у унутрашњост куће, извршило преметачину и из собе на спрату куће отуђило конзолу Play station Sony 2 са џојстицима.

Отуђени предмети су пронађени код осумњиченог, те су враћени власнику.

Због постојања основа сумње да је починило кривично дјело ''Тешка крађа'' према малољетном лицу, предузеће се мјере и радње у складу са Законом о заштити и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку Републике Српске.