Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Поднесен извјештај због кривичног дјела „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“

| Сребреница | Петак, 04. децембар 2020.

Полицијски службеници Полицијске станице Сребреница, поднијели су Окружном јавном тужилаштву у Бијељини, извјештај о почињеном кривичном дјелу „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ против лица С.М. из Сребренице.

Предузимајући планске активности усмјерене на спречавање кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога, у склопу оперативне акције „Плантажа 2020“, полицијски службеници ПС Сребреница су 27.10.2020. године, у мјесту Скелани, општина Сребреница, пронашли засад индијске конопље, гдје су стабљике већим дјелом већ биле посјечене. Том приликом, полицијски службеници су изузели са лица мјеста неколико стабљика дужине 150-200 cm као и дијелове биљака које су посјечене, гдје утврђено да се у засаду налазило око 150 стабљика биљке које својим изгледом асоцирају на индијску конопљу.

Настављајући даљи рад на расвјетљавању кривичног дјела и проналаску починилаца, полицијски службеници су идентификовали лице С.М. које се може довести у везу са овим кривичним дјелом. Извршеним претресом стамбеног објекта и возила које користи осумњичени, полицијски службеници су пронашли и привремено одузели биљну материју која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, муницију, нож, оптику за оружје и друге предмете који ће послужити као докази у кривичном поступку.