Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

У току рад на расвјетљавању лажног пријављивања кривичног дјела

| Добој | Понедељак, 07. децембар 2020.

Полицијској станици Добој 1, 06.12.2020. године, око 14,05 часова, пријављено је да је у једној коцкарници у Добоју постављена бомба.

Одмах по пријави су поступили полицијски службеници Полицијске станице Добој 1 и Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Добој, који су ради безбједности свих грађана извршили блокаду улица Светог Саве, Краља Твртка, Краља Петра Првог као и самог објекта. Након извршеног противдиверзионог прегледа утврђено је да није постављена експлозивна направа како унутар тако и поред објекта.     

Током наведених активности на лице мјеста је била упућена Служба хитне помоћи Дома здравља Добој и Територијална ватрогасна јединица Добој.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој и у току је рад на расвјетљавању кривичног дјела „Лажно пријављивање кривичног дјела“.

Кривичним закоником Републике Српске предвиђено је да подношење лажне пријаве за извршење кривичног дјела и само представља кривично дјело, квалификовано као „Лажно пријављивање кривичног дјела“, за које је предвиђена новчана казна или казна затвора до шест мјесеци, односно двије године уколико неко пријави лице да је учинило кривично дјело, а да зна да то лице није учинилац.