Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Лишено слободе лице због кривичних дјела „Изазивање опште опасности“ и „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“

| Зворник | Уторак, 08. децембар 2020.

Полицијски службеници Полицијске станице Зворник, лишили су слободе М.Ј. из Зворника, због постојања основа сумње да је починио кривична дјела „Изазивање опште опасности“ и „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.

Наиме, Полицијској станици Зворник, 06.12.2020. године, пријављено је да је непознато лице или више њих, у току претходне ноћи, у мјесту Улице, град Зворник, пуцало из ватреног оружја. Предузимајући активности на расвјетљавању овог догађаја, полицијски службеници ПС Зворник су идентификовали М.Ј. којег су лишили слободе. Извршеним претресом стамбеног објекта и возила које користи осумњичени, полицијски службеници су пронашли и привремено одузели аутоматску пушку М-70, војну пушку, ручне бомбе и друга минско-експлозивна средства, већу количину муниције и друге предмете који могу послужити као докази у кривичном поступку.

О свему наведеном обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини. Након комплетирања и документовања предмета, против осумњиченог слиједи подношење извјештаја због кривичних дјела „Изазивање опште опасности“ и „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.