Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Начелник ПУ Источно Сарајево посјетио НВО „Женски интерактивни рурални центар-ЖИР“ у Источном Сарајеву

| Источно Сарајево | Уторак, 08. децембар 2020.

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево данас је у Источном Сарајеву посјетио НВО Удружење грађана „Женски интерактивни рурални центар-ЖИР“, поводом 16 дана активизма у борби против насиља над женама.

Састанак је одржан у циљу пружања подршке овој невладиној организацију али и заједничке сарадње у активностима заштите жена као жртава породичног насиља.

Начелник Шеховац у изјави за медије нагласио је битност сарадање свих институција које учествују у ланцу заштите ове рањиве категорије жена. Истакао је новину у Закону, а то је да је од маја мјесеца сваки пријављени случај насиља у породици представља кривично дјело, додавши да су у допуни Закона јасно наведене надлежности и обавезе првенствено полиције, али и осталих субјеката заштите.

Директорица удружења Милена Регоје похвалила је досадашњу сарадњу са полицијом, као и сваки пројакат у којем је сарађивала са ПУ Источно Сарајево.

Начелник Шеховац и директорица Регоје сложили су у наставку даље сарадње посебно на започетим активностима и пројекатима којим би се унаприједили механизми заштите жена жртава.