Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Два лица лишена слободе због фалисификованих PCR тестова

| Бања Лука | Сриједа, 09. децембар 2020.

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са припадницима Полицијске управе Добој, а под надзором Окружног јавног тужилаштва Добој реализовали су оперативну акцију „Ретест“ у оквиру које су јуче лишене слободе двије особе у Модричи због постојања основа сумње да су починиле кривично дјело „Фалсификовање исправе“.

У оквиру акције слободе су лишене Д.М.Ђ. и С.Д. из Модриче које се сумњиче да су од неутврђеног дана ове године до 08. децембра извршиле наведена кривична дјела на начин што су заједно од грађана захтјевале и примале одређени износ новца, а за који би им направиле фалсификовани, односно лажни PCR резултат микробилошке анализе на пандемијску болест “COVID 19“ у намјери да себи омогуће притивправну имовинску корист, а другим лицима омогуће несметано путовање и рад у иностранство, у већини случајева.

На основу Наредбе Основног суда у Модричи јуче су на подручју Модриче извршени претреси на више локација, којом приликом су пронађени предмети који се могу довести у везу са извшрењем  наведених КД.

Лица лишена слобобе данас ће уз извештај о почињеном кривичном дјелу бити предата у надлежност ОЈТ Добој.