Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Од лица T.З. одузето возило због почињених прекршаја

| Градишка | Сриједа, 09. децембар 2020.

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, приликом обављања редовних послова и задатака извршили су одузимање једног возила, од лица које је вишеструки повратник у вршењу прекршаја.

Наиме, полицијски службеници Полицијске управе Градишка, 08.12.2020. године извршили су контролу путничког аутомобила марке Škoda којим је управљао возач Т.З. из мјеста Чатрња, град Градишка.

Извршеном контролом полицијски службеници су утврдили да возач Т.З. управља возилом које није регистровано, као и да код себе нема возачку дозволу, којом приликом је починио прекршаје из области безбједности саобраћаја, те су извршили привремено одузимање горе наведеног возила. Привремено одузимање возила је извршено од лица које је вишеструки повратник у извршењу прекршаја и који има већи износ неплаћених новчаних казни у Регисту новчаних казни.

Против наведеног лица, Основном суду Градишка, Одјељењу за прекршаје биће поднешен захтјев за покретање прекршајног поступка због почињених прекршаја из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ.

Полицијска управа Градишка ће и у наредном периоду наставити са спровођењем активности везане за контролу учесника у саобраћају, те апелује на све учеснике у саобраћају да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.