Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

У мјесецу новембру смањен број кривичних дјела за 26,3%

| Градишка | Петак, 11. децембар 2020.

У Полицијској управи Градишка, данас је одржана прес конференција за новинаре на којој су презентовани резултати рада за мјесец новембар 2020. године. Конференцији су присуствовали начелник Полицијске управе Градишка Бојан Шкорић, начелник Одјељења криминалистичке полиције Бојан Мишетић и инспектор Одјељења полиције Тихомир Ракита.

Начелник Бојан Шкорић је истакао да је на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка у мјесецу новембру текуће године евидентирано 28 кривичних дјела, што је за 26.3% мање у односу на исти период претходне године када је евидентирано 38 кривичних дјела, а укупно је расвјетљено 26 кривичних дјела или 92,9%.

По непознатом извршиоцу евидентирано је 9 кривичних дјела, од којих је расвијетљено 7 кривичних дјела или 77,8%.

Анализирајући стање из области јавног реда и мира, евидентирано је 15 нарушавања јавног реда и мира што је за 10 нарушавања мање у односу на исти период претходне године када је евидентирано 25 нарушавања. Није евидентиранo ниједно нарушавање ЈРМ у већем обиму односно са 5 или више лица.

Сагледавајући статистичке показатеље из области безбједности саобраћаја, смањен је број евидентираних саобраћајних незгода за 29,6 %. У извјештајном периоду евидентирана је 1 саобраћајна незгода са смтно страдалим лицем, 1 лице смртно страдало (на подручју ПС Србац).

Укупно је евидентирано 1.580 прекршаја из области безбједности саобраћаја, који су санкционисани подношењем 17 захтјева за покретање прекршајног поступка и издавањем 1.489 прекршајних налога.

Обзиром да у посматраном периоду нису евидентирана кривична дјела која би изазвала узнемиреност јавности, а нису евидентирана ни нарушавања јавног реда и мира у већем обиму, те је и број саобраћајних незгода у паду, стање безбједности на подручју Полицијске управе Градишка се може оцијенити као задовољавајуће.

У мјесецу новембру текуће године на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка евидентирано је 227 мигранта.

Обзиром да нам предстоје божићни и новогодишњи празници, а како би исти протекли у миру и без нежељених последица, Полицијска управа Градишка, апелује на све грађане да се суздрже од употребе ватреног оружја и опасних пиротехничких средстава, те да поступају у складу са законским прописима, као и да не управљају возилима под утицајем алкохола.

Сходно томе, Полицијска управа Градишка ће предузети низ појачаних мјера и активности како у области криминалитета, тако и у области јавног реда и мира и безбједности саобраћаја (заштита имовине грађана, спречавања нарушавања ЈРиМ, појачане контроле и акције по саобраћају и сл), а све са циљем спречавања нарушавања ЈРиМ и повећања степена безбјдности.