Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Извршени претреси у вези са извршењем кривичних дјела „Зеленаштво“, „Противправно лишење слободе“ и „Тјелесна повреда“

| Дервента | Сриједа, 16. децембар 2020.

Полицијски службеници Полицијске станице Дервента, 11.12.2020. године, на основу наредбе Основног суда Дервента извршили су претрес стана и путничких аутомобила које користи лице иницијала Б.М. из Дервенте, а због основа сумње да је наведено лице извршило кривична дјела „Зеленаштво“, „Противправно лишење слободе“ и „Тјелесна повреда“.

Приликом наведеног претреса пронађени су и одузети предмети који ће послужити као доказ у кривичном поступку.

За лице иницијала Б.М. постоји основ сумње да је у временском периоду од 2018. године до данас, приликом давања новца на зајам, искористило тешко имовинско стање оштећених лица те за себе уговорило и прибавило противправну имовинску корист. Такође за наведено лице постоји основ сумње да је у више наврата упутило пријетње оштећеним лицима због враћања преосталог дуга те да је  једно оштећено лице угурало у свој путнички аутомобил, одвезло на одређену локакцију након чега је истом нанијело тјелесне повреде.

 С обзиром да је кривично дјело „Зеленаштво“ специфично кривично дјело које грађани ријетко или никако не пријављују, те у случају да постоје грађани који су оштећени овом врстом кривичног дјела, овим путем их позивамо да случај пријаве полицији.