Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Расвјетљено кривично дјело извршено над објектом Српске православне цркве

| Козарска Дубица | Петак, 18. децембар 2020.

Полицијски службеници Полицијске станице Козарска Дубица Полицијске управе Приједор, предузимањем оперативно-тактичких мјера и радњи, расвјетлили су више кривичних дјела извршених на подручју Козарске Дубице.

Због постојања основа сумње на извршење два кривична дјела „Тешка крађа“, полицијски сллужбеници ПС Козарска Дубица, 16.12.2020. године, извршили су криминалистичку обраду лица З.Т. из Српца. Током криминалистичке обраде утврђено је да је осумњичени у току ноћи 30.11/01.12.2020. године, из угоститељског објекта у мјесту Међеђа, Козарска Дубица, отуђио новац у износу око 700,00КМ.

Осумњичени се такође терети да је у периоду од 28.11. до 04.12.2020. године, из објекта Српске православне цркве у мјесту Међеђа, отуђио новац у износу од 270,00 КМ. 

Након комплетирања предмета, против осумњиченог З.Т., Окружном јавном тужилаштву Приједор, биће достављен извјештај за почињена кривична дјела „Тешка крађа“.

У оквиру активности усмјерених на расвјетљавње кривичних дјела, извршена је криминалистичка обрада лица З.М., М.М. и А.М., сви из Козарске Дубице, ком приликом је утврђено да су осумњичени, током септембра и октобра мјесеца, бесправном сјечом трупаца, починили два кривична дјела „Крађа“, причинивши материјалну штету оштећеним лицима у износу од 4.612,94 КМ.

Против осумњичених лица, Окружном јавном тужилаштву Приједор, достављени су извјештаји за почињена кривичних дјела.