Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Током регионалне акције санкционисано око 470 возача по различитим основама

| Добој | Понедељак, 21. децембар 2020.

Полицијски службеници Полицијске управе Добој, у периоду од 15. до 18.12.2020. године, организовали су и провели регионалну акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу посједовања одговарајуће зимске опреме.

Током наведене ацкије контролисано је укупно 429 возача (путнички аутомобили - 357, теретна моторна возила – 62, аутобуси - 10) приликом чега су санкционисана 293 возача. Десет моторних возила је упућено на ванредни технички преглед, док је 79 возача санкционисано по другим основама.

У наведеном периоду на подручју наше Управе реализована је и регионална акција са акцентом на контролу алкохолисаности свих учесника у саобраћају и контролу управљања возилом под утицајем опојних дрога или психоактивних лијекова.

Током ове акције контролисaно је укупно 260 учесника у саобраћају приликом чега је код 37 возача утврђено присуство алкохола у организму, а од чега их је девет лишено слободе. Пет возача је санкционисано због управљања возилом под дејством опојних дрога или других психоактивних лијекова. Евидентирано је и 59 прекршаја по другим основама.

Апелујемо на возаче да ради личне безбједности и безбједности других учесника у саобраћају, поред законске обавезе у погледу посједовања и кориштења зимске опреме, у саобраћају учествују са технички исправним возилом, поштују саобраћајна правила и прописе и не конзумирају алкохол прије и током вожње.