Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Управљао возилом прије стицања права на управљање

| Градишка | Сриједа, 23. децембар 2020.

Полицијски службеници Полицијске станице Градишка, приликом обављања редовних послова и задатака извршили су одузимање једног возила, од лица које је вишеструки повратник у вршењу прекршаја.

Наиме, полицијски службеници Полицијске станице Градишка, 22.12.2020. године извршили су контролу путничког аутомобила марке WV Golf 2 којим је управљао возач К.Х. из мјеста Липовача, град Градишка.

Извршеном контролом полицијски службеници су утврдили да возач К.Х. управља возилом прије стицања права на управљање и да за вријеме вожње није користио безбједносни појас, којом приликом је починио прекршаје из области безбједности саобраћаја, те су извршили привремено одузимање горе наведеног возила. Привремено одузимање возила је извршено од лица које је вишеструки повратник у извршењу прекршаја и који има већи износ неплаћених новчаних казни у Регисту новчаних казни.

Против наведеног лица, Основном суду Градишка, Одјељењу за прекршаје биће поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка због почињених прекршаја из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ.

Полицијска управа Градишка ће и у наредном периоду наставити са спровођењем активности везане за контролу учесника у саобраћају, те апелује на све учеснике у саобраћају да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.