Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Акција појачане контроле –из саобраћаја искључено 69 возача

| Приједор | Понедељак, 28. децембар 2020.

На подручју Полицијске управе Приједор, 25. и 26. децембра, спроведена је акција појачане контроле свих учесника у саобраћају са акцентом на учествовање у саобраћају под дејством алкохола, опојних дрога или лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње.

У оквиру акције, у суботу 26. децембра, у временском интервалу од 19,30 до 20,30 часова, на подручју Града Приједора, вршена је контрола свих учесника у саобраћају по принципу „лијевак“. У акцији су учествовали и представници Ауто-мото друштва Приједор који су возачима дијелили промотивни материјал.

Током трајања акције укупно је контролисано 516 учесника у саобраћају, а због почињених прекршаја санкционисано је 119 учесника.

Због управљања возилом под дејством алкохола и због одбијања возача да се подвргне алкотесирању, из саобраћаја је искључено 68 возача, као и један возач који је управљао возилом под дејством опојних дрога.

Тринаест возача задржано је лишењем слободе, од чега 10 због утврђеног присуства алкохола у  организму у количини преко преко 1,5 г/кг.

Полицијска управа Приједор апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајна правила и прописе, да прилагоде брзину условима пута, те да не управљају возилом под дејством алкохола.