Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Прославите празнике у миру и без нежељених посљедица

| Бијељина | Сриједа, 30. децембар 2020.

Полицијска управа Бијељина апелује на све грађане да празнике проведу у миру и без нежељених посљедица. Обзиром  да је актуелан период славља и прослава када се конзумирају веће количине алкохола, још једном желимо да опоменемо све возаче и учеснике у саобраћају да не учествују у истом под  дејством алкохола.

Као што смо до сада говорили, поред брзине,  један од главних узрока саобраћајних незгода са тежим последицама је алкохол. Напоменули би, још једном све возаче, да брзину кретања свог возила прилагоде стању и условима пута.

Обзиром да је обавезна зимска опрема од 15. новембра до 15. априла, апелујемо на све возаче, а посебно на возаче теретних возила и аутобуса да не саобраћају без зимске опреме, јер ће у супротном полицијски  службеници  таква возила искључивати из саобраћаја.

Овом приликом апелујемо на све грађане да се понашају одговорно и да поштују закључке Републичког штаба за ванредне ситуације и препоруке Института за јавно здравство Републике Српске, како би спријечили да неодговорним понашањем угрозе своје, али и здравље других људи.