Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

За два дана санкционисан 71 возач због алкохолисаности

| Бања Лука | Сриједа, 30. децембар 2020.

Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, на подручју Града Бањалука и општине Лакташи, са циљем одржавања и побољшања стања у области безбједности саобраћаја, реализовали су регионалну акцију појачане контроле учесника у саобраћају којом приликом је издат81 прекршајни налог.

 Полицијски службеници су контролисали 342 учесника у саобраћају којом приликом је извршено алкотестирање 341 возача. Због утврђене недозвољене концентрације алкохола у организму санкционисан је71 возача од чега, 41 возача због утврђене концентрације алкохола у организму од 0,31 до 0,80 г/кг, 16 возача због концентрације алкохола од 0,81 до 1,50 г/кг, а 4 возача су задржана лишењем слободе у службеним просторијама до истрежњења због концентрације алкохола у организму преко 1,5 г/кг, као и 1 возач који је одбио да се подвргне испитивању на присуство алкохола у организму. Због утврђеног присуства алкохола у организму санкционисана су 3 „млада возача“, односно возачи млађи од 21 године старости или са мање од три године возачког искуства.

 По акценту акције издато је 70 прекршајних налога и 11 прекршајних налога по другим основама.

Полицијска управа Бања Лука апелује на све учеснике у саобраћају да поштују законске одредбе, а посебно на возаче моторних возила да не управљају возилом под дејством алкохола, јер је вожња под утицајем алкохола опасна, а у циљу заштите свог живота и живота других учесника у саобраћају.