Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Поштујте саобраћајне прописе!

| Бијељина | Сриједа, 30. децембар 2020.

Период новогодишњих и Божићних празника је карактеристичан по већој фреквенцији саобраћаја, што условљава и већи број саобраћајних незгода које се најчешће догађају као посљедица непрописног извођења радње са возилом у саобраћају.

Као примјер можемо навести јучерашњи дан,  29.12.2020.године када се на подручју града Бијељине догодило 10 саобраћајних незгода  са мањом материјалном штетом и гдје је управо непрописно извођење радње са возилом био доминатнан узрок саобраћајних незгода

У наредном периоду полицијски службеници  ће у већем обиму вршити регулацију саобраћаја у критичним раскрсницама са циљем нормалног одвијања саобраћаја без застоја.

Такође, напомињемо да ће се у наредом периоду контрола брзине кретања на свим путним правцима вршити помоћу четири мобилна  радарска система.

Полицијска управа Бијељина апелује на све учеснике у саобраћају на стрпљење и повећану пажњу, као и да  поштују саобраћајне прописе, као би сви заједно утицали на смањење броја саобраћајних незгода и унапријеђење постојећег стања безбједности.