Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Преглед безбједносних догађаја у новогодишњој ноћи

| Бања Лука | Петак, 01. јануар 2021.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске евидентирало је у периоду од 16,00 часова дана 31.12.2020. године до 06,00 часова 01.01.2021. године шест кривичних дјела, 21 прекршај јавног реда и мира, 28 саобраћајних незгода и један пожар на подручју Републике Српске.

Од шест кривичних дјела издвајамо:

- Полицијској станици Лакташи око 22,40 часова пријављено је да је у мјесту Трн, Лакташи на паркиралишту бензинске пумпе лице Д.Ч., који је био у друштву М.Ђ. из Лакташа, пуцао из пиштоља и ранио лица -Д.С. у предјелу стомака и А.Б. у предјелу ноге, обојица из Лакташа. Повријеђена лица су превезена у УКЦ РС, гдје је лице Д.С. у 00,30 часова преминуо, чиме је извршено кривично дјело „Убиство“. Лица Д.Ч. и М.Ђ. су лишена слободе, а о догађају је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

   - Полицијској станици Источно Ново Сарајево око 21,55 часова, у Источном Новом Сарајеву испред угоститељског објекта дошло је до нарушавања јавног реда и мира тучом између три идентификована лица, чиме је извршено кривично дјело „Учествовање у тучи“.

Истовремено, на подручју Лопара евидентиран је и један прекршај по члану 22 Закона о јавном реду и миру (у вези са ванредном ситуацијом): 

-           Дана 31.12.2020. године у времену од 21,45 до 23,00 часова, полицијски службеници

ПУ Бијељина су са службеницима Републичке управе за инспекцијске послове и општинске инспекције на подручју Лопара приликом контроле рада угоститељских објеката као и контроле поштивања наложених мјера по Закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације током пандемије корона вируса "Цовид-19" у једном угоститељском објекту затекли 125 лица, који нису поштивали наложене мјере.