Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Евидентирано кривично дјело „Напад на службено лице у вршењу службене радње“

| Требиње | Субота, 02. јануар 2021.

Полицијске службенике Полицијске станице за безбједност саобраћаја Требиње су 01. јануара 2021. године, док су вршили контролу саобраћаја, око 21,20 часова, напала четири лица иницијала М.Х., С.Л., С.Ч. и М.В..

Наиме, полицијски службеници су зауставили путнички аутомобил марке „Mercedes“ којим је управљало лице иницијала М.В. из Никшића, Република Црна Гора. У тренутку алкотестирања полицијским службеницима је пришло лице иницијала М.Х. из Требиња, које је прво вербално, а након тога и физички напало полицијске службенике. Док су полицијски службеници настојали да лице М.Х. смире и лише слободе, у напад на полицијске службенике прикључила су се још три лица иницијала: С.Л. из Требиња и С.Ч. и М.В. из Никшића, Република Црна Гора.

У овом нападу два полицијска службеника су задобила тјелесне повреде које је евидентирала Служба хитне медицинске помоћи у Требињу.

Полицијски службеници су сва лица алкотестирали и тестирали на присуство опојних дрога и психоактивних лијекова. Тестови су показали да је лице иницијала М.Х. имало 1,25 г/кг алкохола у крви, лице С.Ч. је имало 1,22 г/кг алкохола у организму, лице иницијала М.В. је имало 1,09 г/кг алкохола у организму и лице иницијала С.Л. је имало 0,58 г/кг алкохола у организму. Такође, код лица иницијала М.Х. и М.В. утврђено је да су под дејством психоактивне супстанце „амфетамин“.

О догађају је обавјештено Окружно јавно тужилаштво у Требињу које је наложило да се документује кривично дјело „Напад на службено лице у вршењу службене радње“ и да се у редовној процедури поднесе извјештај о почињеном кривичном дјелу.