Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Три кривична дјела „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“

| Бања Лука | Понедељак, 04. јануар 2021.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске континуирано проводи појачане активности на контроли поштовања закључака Републичког штаба за ванредне ситуације који се односе на спречавање ширења корона вируса међу становништвом, те су у прва три дана јануара ове године контролама угоститељских објеката у сарадњи са комуналном полицијом и инспекцијским службама евидентирана три кривична дјела „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“:

- Дана 01.01.2021. године око 20,45 часова од стране Градске инспекције Приједор, а у присуству полицијских службеника Полицијске управе Приједор приликом контроле угоститељског објекта затечено је 150 лица. О догађају је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор који се изјаснио да се ради о КД „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

- Дана 01.01.2021. године полицијскислужбеници Полицијске управе Добој су у Теслићу у једном угоститељском објекту затекли 67 гостију. О догађају је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој који се изјаснио да се ради о КД „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

- Дана 02.01.2020. године полицијски службеници ПУ Добој су у Теслићу у угоститељском објекту зaтeкли и лeгитимисaли 114 лицa. О догађају је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој који се изјаснио да се ради о КД „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

Полицијски службеници су у протекла три дана евидентирали и 19 прекршаја по Закону о заштити становништва од заразних болести, а који се односи на обавезу ношења заштите маске на јавним површинама.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске позива грађане да надлежним службама пријаве недоговорне појединце или групе, који својим понашањем могу га угрозе здравље људи.

 

 

У циљу заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за вандредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, полицијски службеници МУП РС ће и у наредном периоду наставити са провођењем мјера и радњи из своје надлежности.