Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Из саобраћаја искључено 68 возача и пјешак

| Приједор | Понедељак, 04. јануар 2021.

На подручју Полицијске управе Приједор, 01. и 02. јануара 2021. године,  спроведена је акција појачане контроле свих учесника у саобраћају са акцентом на учествовање у саобраћају под дејством алкохола, опојних дрога или лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње.

Током трајања акције укупно је контролисан 461 учесник у саобраћају, а због почињених прекршаја санкционисано је 125 учесника.

Због управљања возилом под дејством алкохола, из саобраћаја је искључено 67 возача, а искључен је и један возач због одбијања да се подвргне тесту на присуство опојних дрога.

Због утврђеног присуства алкохола у  организму у количини преко преко 1,5 г/кг, девет возача и један пјешак задржани су лишењем слободе.

Полицијска управа Приједор апелује на све учеснике у саобраћају, како на возаче моторних возила, тако и на пјешаке, да поштују саобраћајна правила и прописе, да не учествују у саобраћају под дејством алкохола, те да поштују ограничења брзине кретања. Одговорним понашањем доприносимо својој безбједности и безбједности других учесника у саобраћају.