Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Поднесен Извјештај против три лица

| Бања Лука | Уторак, 05. јануар 2021.

Полицијски службеници Полицијске управe Бања Лука, 04.01.2021. године су Окружном јавном тужилаштву Бања Лука доставили Извјештај о почињеним кривичним дјелима „Злоупотреба службеног положаја или овлаштења“ против Д.Т. и Д.С. и „Несавјестан рад у служби“ против З.Ш.

Наиме, Д.Т. се сумњичи да у временском периоду од мјесеца маја 2018. године до мјесеца новембра исте године, као чувар шума, није вршио чување шуме од бесправне сјече, а када је иста настала није извшио проналазак, жигосање и евидентирање пањева.

Лице Д.С. се сумњичи да у временском периоду од мјесеца априла 2018. године до мјесеца новембра исте године, као пословођа у Шумском газдинству, приликом примопредаје чуварског рејона између чувара шума, поступио супротно Правилнику о чувању шума на начин да није извршио преглед рејона, утврдио и евидентирао бесправно посјечена стабла као ни да није извршио контролу и организовао послове на чувању шума.

Лице З.Ш. се сумњичи да као службено лице одређено Рјешењем директора, није организовао и извршио комисијски обилазак чуварског рејона приликом примопредаје дужности чувара шума, утврдио и евидентирао бесправно посјечена стабла. 

На горе описани начин осумњичена лица су шумском газдинству „Врбања“ из Котор Вароша причинила штету у износу од 10.240,00 КМ.