Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Апел грађанима – Не насједајте на лажне наградне игре!

| Добој | Уторак, 05. јануар 2021.

Полицијској станици Теслић, 04.01.2020. године, обратило се оштећено лице које је пријавило  да је  путем апликације „Messenger” позвано од стране  непознатог мушког лица које се представило наводно као радник једне банке рекавши истом да је добило поклон бон у износу од 100 КМ те да му је потребан број банкарске картице ради уплате, након чега му је исто дало свој број картице. Наведено лице је накадно утврдило да му  недостаје новац са рачуна у износу од 1.380 КМ и новац са шопинг картице у износу од 700 КМ.

Подсјећамо да је Полицијској станици Добој 1, 30.12.2020. године, пријављено је да је да је оштећено лице позвало једно лице наводно из “call centra” једне банке говорећи како је супруга од истог освојила награду у износу од 100 КМ те да истом да број жиро рачуна како би извршили уплату, те да је констатно говорило да је све сигурно и да се разговор снима. Након што је оштећено лице дало свој број жиро-рачуна,  за пола сата из банке је позвано  те је истом саопштено да му је са рачуна скинут сав новац, у износу од 2.300 КМ.

Полицијски службеници Полицијске управе Добој предузимају све потребне мјере и радње у циљу  расвјетљавању кривичних дјела „Превара“, те овом приликом апелујемо на грађане да не насједају на лажне наградне игре те да поступају крајње опрезно у ситуацијама када се од њих траже лични подаци нарочито од тражиоца чији им је идентитет непознат.

Уколико грађани буду предмет оваквих или сличних злоупотреба потребно је да то одмах пријаве најближој полицијској станици или позивом на бесплатан број телефона „122“.