Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У породичној кући одузето 59.150 паклица цигарета

| Билећа | Сриједа, 06. јануар 2021.

Полицијски службеници Полицијске станице Билећа су 5. јануара 2021. године око 17,30 часова извршили претрес куће и помоћних просторија које су у власништву лица иницијала Ђ.Ј. из Билеће и том приликом пронашли и уз потврду о привременом одузимању предмета одузели 59.150 паклица цигарета различитих марки.

Такође, полицијски службеници су у мјесту Плужине, општина Билећа, контролисали путнички аутомобил марке „Citreon Jumper“, којим је у тренутку контроле управљало лице иницијала Ш.Ј., а у коме је уочена већа количина акцизне робе, за коју возач није посједовао документацију. Од лица инциијала Ш.Ј. одузето је 4.920 паклица цигарета различитих марки.

О догађају је обавјештено Окружно јавно тужилаштво у Требињу које је наложило да се предузму све мјере и радње на документовању кривичног дјела „Недозвољена трговина“.

У 2020. години Полицијски службеници Полицијске управе Требиње су документовали укупно 15 кривичних дјела „Недозвољена трговина“ у којима су одузели 106.246 паклица цигарета различитих марки и 95 паковања резаног дувана.

Изјаву за медије даће портпарол Полицијске управе Требиње, Јована Цвијетић, у 09,45 часова, испред зграде Полицисјке управе.