Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишен слободе због посједовања и употребе аутоматског оружја, евидентирана и два прекршаја посједовања и употребе гасног пиштоља

| Приједор | Петак, 08. јануар 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор, 06.01.2021. године, око 16,10 часова, у улици Козарска у Приједору, лишили су слободе лице Г.Х., а  прегледом возила марке „Passat“ којим је управљао Г.Х. пронађена је и одузета аутоматска пушка са припадајућим оквиром.

Истог дана Полицијској управи Приједор пријављено је да је лице Г.Х. у улици 1. Маја у Приједору употребило аутоматско ватрено оружје испаливши више хитаца.

Криминалистичком обрадом утврђено је да је осумњичени Г.Х. починио кривична дјела „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“ и „Изазивање опште опасности“. Након комплетирања предмета, Окружном јавном тужилаштву Приједор, против осумњиченог Г.Х., биће достављен извјештај за почињена кривична дјела.

Истог дана евидентиран је прекршај употребе гасног пиштоља од стране лица Д.Ј. из Приједора, чиме је почињен прекршај по Закону о јавном реду и миру, док је у Козарској Дубици од лица Д.К. одузет гасни пиштољ марке „Bowl“ калибра 9мм и против истог ће надлежном суду бити достављен извјештај за почињени прекршај по Закону о оружју и муницији.