Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током појачане контроле 38 возача искључено из саобраћаја због управљања возилом под дејством алкохола

| Зворник | Уторак, 12. јануар 2021.

На подручју Полицијске управе Зворник, у периоду од 08. до 10. јануара 2021. године, реализована је регионална акција појачане контроле учесника у саобраћају, са акцентом на контролу присуства алкохола и опојних дрога или лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње. 

Током наведене акције, полицијски службеници Полицијске управе Зворник су контролисали 375 учесника у саобраћају, од којих је 107 санкционисано. Од укупног броја контролисаних, 326 учесника је подвргнуто контроли присуства алкохола у организму, од чега је код 38 возача утврђено присуство алкохола у организму.

Пет возача је лишено слободе и задржано до истрежњења или опоравка код којих је утврђено присуство алкохола преко 1,5 g/kg, док су два учесника санкционисана приликом контроле на присуство опојних дрога или психоактивних лијекова. Поред тога, евидентирано је и 67 осталих прекршаја по другим основама из области безбједности саобраћаја.

Полицијска управа Зворник ће и у наредном периоду наставити са предузимањем низа активности у циљу веће безбједности свих учесника у саобраћају.