Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Акцијом „Логан“ одузета дрога и лишено слободе лице по међународној потјерници

| Бања Лука | Уторак, 12. јануар 2021.

Полицијски службеници Полицијске управe Бањалука, 11.01.2021. године, у оквиру оперативне акције кодног назива „Логан“ лишили су слободе четири лица иницијала С.С. из Новог Сада, С.С., М.Г. и Б.Ђ. из Бањалуке, због постојања основа сумње да су починили више кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога, фалсификовања исправа, као и других кривичних дјела.

Извршеним провјерама кроз службене евиденције утврђено је, да је за лицем С.С. из Новог Сада расписана Међународна Интерполова потјерница због почињеног кривичног дјела „Тешко убиство“. Оперативним радом, полицијски службеници су дошли до сазнања да наведено лице користи фалсификовану личну карту на име Никола Радишић и да се под тим именом креће на подручју Града Бањалука.

Извршен је претрес стана и других просторија које користи осумњичено лице С.С. из Новог Сада, на подручју Града Бањалука, којом приликом је пронађено и одузето: око 30 грама бијеле прашкаста материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин, око 60 грама зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, већа количина новца, вага за прецизно мјерење, мобилни телефони, фалсификована лична карта Републике Србије на име Никола Радишић, фалсификована лична карта и возачка дозвола Швицарске на име Никола Радишић као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела.

Мјере и радње у оквиру ове акције су предузете под надзором Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, а по наредбама Основног суда у Бањалуци.

У току је криминалистичка обрада лица.

По завршетку наведених активности лице С.С. из Новог Сада биће предато у Суд Босне и Херцеговине.