Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Одузето оружје, ручна бомба и муниција

| Козарска Дубица | Уторак, 12. јануар 2021.

Полицијски службеници Полицијске станице Козарска Дубица Полицијске управе Приједор, 11.01.2021. године, у одвојеним активностима, извршили су претрес породичне куће лица Б.Ч. из Козарске Дубице и возила које користи лице Р.М. из Приједора, ком приликом је пронађено и одузето пет пушака, ручна бомба и одређена количина муниције.

Након сазнања да лице О.Ч. из Козарске Дубице посједује недозвољено ватрено оружје, 11.01.2020. године, извршен је претрес породичне куће власништво лица Б.Ч. у Козарској Дубици, ком приликом је пронађена и одузета аутоматска пушка М70 калибра 7,62мм, двије полуаутоматске пушке М59/66 калибра 7,62мм и пушка М48 калибра 7,9мм.

Истог дана у одвојеним активностима извршен је претрес возила марке „VW Touran“ којим је управљало лице Р.М. из Приједора, ком приликом је пронађена и одузета полуатоматска пушка М59/66 калибра 7,62мм, бајонет за војну пушку, ручна бомба М-75 и 26 комада пушчаних метака калибра 7,62мм.

Претреси су извршени уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва Приједор и по наредби судије за претходни поступак Основног суда у Козарској Дубици. Одузети предмети биће депоновани у депозит Основног суда у Козарској Дубици, а након комплетирања предмета, против лица Р.М. из Приједора и О.Ч. и Б.Ч. из Козарске Дубице, Окружном јавном тужилаштву Приједор, биће достављени извјештаји за почињено кривично дјело „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.