Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Неистинити наводи телевизије и портала „БН“

| Бања Лука | Четвртак, 14. јануар 2021.

Полицијска  управа Бања Лука упућује демати на прилог објављен у информативном програму „БН“ телевизије дана 13.01.2021. године у емисији „Дневник 1“ под називом „Кривичне пријаве против начелника у Полицијске управе Бањалука због корупције и грубе злоупотребе личних података“ и текст који је објављен на порталу ове телевизије под насловом „Тужилац проводи истрагу против врха полиције у Бањалуци“.

У прилогу новинар покушава да обмане јавност на начин да наводне оптужбе на рачун руководиоца Полицијске управе у прилогу поткријепи наводима Окружног јавног тужилаштва Бањалука да је „Окружно јавно тужилаштво Бањалука запримило извјештај поднесен од стране ПУ Бањалука против радника Министарства унутрашњих послова Републике Српске због почињеног кривичног дјела „Злоупотреба службеног положаја или овалашћења““.

Шира јавност је управо посредством медија упозната о Извјештају који је ПУ Бањалука поднијела против радника који су били запослени на регистрацији возила због постојања основа сумње да су извршили кривично дјело Злоупотреба службеног положаја или овлашћења, те је бесмислено повезивати ову истрагу са оптужбама које БНТВ инсинуира.

Новинар је у прилогу показао и елементарно незнање с обзиром да очигледно не познаје разлику између пријаве коју помиње и извјештаја тужилаштву, те и у вези са чињеницом како им директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић није одговорио на њихова питања, а потом цитирају одговор Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Позивамо БНТВ и новинара прилога и текста на порталу да поштују основне принципе новинарства, а то је тачност и истинитост, као и провјереност информација, те да у складу са тим објаве овај деманти.