Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Фалсификовао и продавао микробиолошке налазе SARS-CoV-2

| Приједор | Понедељак, 18. јануар 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор, 15.01.2021. године, на основу претходно прикупљених оперативних информација да се на подручју Новог Града врши фалсификовање и препродаја микробиолошких налаза у вези PCR тестирања на SARS-CoV-2, а које издаје Институт за јавно здравство Републике Српске, извршили су криминалистичку обраду лица М.Ћ. из Приједора, власника фотографске радње у Новом Граду, због сумње да је починио кривично дјело „Фалсификовање исправе“.

Криминалистичком обрадом утврђено је да је осумњичени М.Ћ. у периоду од октобра 2020. године до јануара 2021. године, у фотографској радњи у Новом Граду, неовлаштено израдио, односно фалсификовао најмање 200 микробиолошких налаза у вези тестирања на SARS-CoV-2, и продао по цијени од 50 КМ по једном налазу.

Истог дана, уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва Приједор и по наредби судије Основног суда у Новом Граду, извршен је претрес просторија фотографске радње, ком приликом је пронађен и одузет рачунар са похрањеним обрасцима за израду и фалсификовање налаза, као и кривотворени печат ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске.

У току је рад на комплетирању предмета, након чега ће Окружном јавном тужилаштву Приједор, бити достављен извјештај против лица М.Ћ. за кривично дјело „Фалсификовање исправе“.