Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током викенда евидентирана два кривична дјела „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“ и једно кривично дјело „Скидање или повреда службеног печата или знака“

| Добој | Понедељак, 18. јануар 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Добој континуирано проводе појачане активности на контроли поштовања закључака Републичког штаба за ванредне ситуације који се односе на спречавање ширења вируса корона међу становништвом, те су током претходног викенда евидентирали два кривична дјела „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“ и једно кривично дјело „Скидање или повреда службеног печата или знака“:

- Дана 16.01.2021. године око 23, 00 часа, Полицијској станици Теслић је пријављено  да један угоститељски објекат у Теслићу ради иако је истом изречена мјера забране рада у трајању од 14 дана и истог дана је извршено постављање службеног печата на улазним вратима. По пријави су поступили полицијски службеници Полицијске станице Теслић заједно са радницима комуналне полиције који су  утврдили да се у објекту налази 30 лица и да објекат ради ван радног времена. О догађају је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој који се изјаснио да се ради о кривичним дјелима „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“ и „Скидање или повреда службеног печата или знака“.

- Дана 16.01.2021. године полицијски службеници Полицијске станице Теслић и Јединице жандармерије Полицијске управе Добој у једном угоститељском објекту у Теслићу провели су оперативно-тактичку мјеру и радњу „Рација“ приликом чега су у истом затекли 163 лица (дозвољен боравак максимално 90 лица). О догађају је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој који се изјаснио да се ради о КД „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“. Током наведене активности два лица су лишена слободе због почињених прекршаја из члана 24. (Ометање дражавних органа у вршењу јавних фукција) Закона о јавном реду и миру Републике Српске.

Полицијска управа Добој позива грађане да надлежним службама пријаве недоговорне појединце или групе, који својим понашањем могу га угрозе здравље људи.