Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Расвијетљена кривична дјела „Тешке крађе“ на штету вјерског објекта – џамије

| | Понедељак, 18. јануар 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, идентификовали су и лишили слободе лице С.Б. из мјеста Орахова, град Градишка, за које постоји сумња да је починило кривична дјела Тешка крађа“.

Наиме, Станичном одјељењу полиције Орахова, 13.01.2021. године оштећени је пријавио да је извршена провала у вјерски објекат – џамију у мјесту Орахова, град Градишка, наводећи да је на исти начин извршена провала вјерског објекта и у мјесецу октобру 2020. године.

Полицијски службеници ПУ Градишка оперативним радом на терену дошли су до сазнања да је извршилац кривичног дјела Тешка крађа лице С.Б. и малољетно лице Ђ.Х. оба из мјеста Орахова, град Градишка. Даљим радом утврђено је да су горе наведена лица пронашла кључ улазних врата вјерских објеката у мјесту Орахова, ушли у унутрашњост истих, те употребом подесног алата и физичке снаге извршили провалу у кутије у којима су се налазили добровољни прилози, односно новац у разним апоенима у износу од око 3.000 КМ. Наконизвршења горе наведених кривичних дјела, лица су по изласку из вјерских објеката - џамија, поново исте закључали и кључ оставили на мјесту гдје су га и пронашли.

О свему је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се лица испитају на наведене околности и да се према малољетном лицу, предузму мјере и радње у складу са Законом о заштити и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку Републике Српске, а да се по комплетирању и документовању предмета достави извјештај о почињеним кривичнин дјелима.