Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У алкохолисаном стању напали полицијског службеника

| Лакташи | Понедељак, 18. јануар 2021.

Полицијски службеници Полицијске станице Лакташи, 18.01.2021. слободе су лишили три лица иницијала Б.Р., С.Ђ. и Т.Р. из Лакташа због основа сумње да су починила кривично дјело „Спречавање службеног лица у вршењу службене радње“.

Полицијској станици Лакташи, истог дана у 22,40 часова, пријављено је да се испред угоститељског објекта на подручју општине Лакташи чује бука и галама. Полицијски службеници су изласком на лице мјеста, испред угоститељског објекта, затекли лица Б.Р., С.Ђ. и Т.Р. По доласку полицијских службеника лице Б.Р. је истима упутило увреде, а потом се дало у бјег. Након што је сустигнут и у току лишења слободе истог, лица иницијала С.Ђ. и Т.Р. су физички напали на полицијског службеника ударајући га рукама у предјелу цијелог тјела, у намјери да спријече лишење слободе лица Б.Р.

Сва лица су алкотестирана којом приликом је утврђено код лица иницијала Б.Р. 1,74 г/кг алкохола у организму, код лица С.Ђ. 1,17 г/кг алкогола и код лица Т.Р. 0,94 г/кг алкохола у организму.

Повријеђеном полицијском службенику указана је љекарска помоћ у Дому здравља Лакташи.

О свему је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који се изјаснио да се ради о горе наведеном кривичном дјелу, те да се достави против лица Б.Р., С.Ђ. и Т.Р. извјештај у редовној процедури.