Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Почело је друго полугодиште школске године - Возачи опрез!

| Приједор | Четвртак, 21. јануар 2021.

С обзиром да је данас почело друго полугодиште школске 2020/2021. године, на путевима и у школским зонама повећано је присуство дјеце школског узраста као учесника у саобраћају, због чега ће полицијски службеници Полицијске управе Приједор предузети низ превентивних и репресивних активности са циљем подизања свијести возача и заштите најмлађих учесника у саобраћају.

На подручју Полицијске управе Приједор биће појачано присуство полицијских службеника у близини образовних установа, као и на путним правцима којима ће се кретати већи број дјеце. У наредном периоду вршиће се појачана контрола саобраћаја са акцентом на брзину кретања возила, поштовање односа возач-пјешак, као и контрола у погледу техничке исправности аутобуса којима се врши превоз ученика. Контрола ће се вршити и када је у питању непрописно паркирање возила у близини школа и пјешачких прелаза, те других прекршаја који могу да угрозе безбједност дјеце.

Полицијска управа Приједор апелује на возаче да прилагоде вожњу временским условима и условима на коловозу, да поштују ограничења брзине кретања, посебно у близини школа, како би најмлађи учесници били безбједни у саобраћају, те да одговорним понашањем у саобраћају смање ризик настанка саобраћајних незгода и нежељених посљедица.