Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Осумњичени да су починили 12 тешких крађа

| Бања Лука | Четвртак, 21. јануар 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 16.01.2021. године, радећи на расвјетљавању имовинских кривичних дјела лишили су слободе два лица иницијала Д.Ш. и Е.Д. из Сарајева, због основа сумње да су починили 12 кривичних дјела „Тешка крађа“.

Наиме, Д.Ш. и Е.Д. се сумњиче да су на подручју града Бањалука у мјесецу децембру 2020. године и јануару 2021. године, починили 12 кривичних дјела „Тешка крађа“. Мета напада су била возила, на начин да су користили специјалне уређаје за блокаду сигнала, којма су онемогућавали да оштећена лица закључају возила, а потом би из возила отуђили новац и скупоцјене предмете.

Приликом лишења слободе, код лица иницијала Д.Ш. пронађен је специјални уређај за блокаду сигнала, посебно преправљен и упокован у таблет.

Извршен је претрес стана на подручју града Бањалука, и возила које су користила осумњичена лица којом приликом су пронађени предмети који се могу довести у везу са извршењем ових кривичних дјела.

Такође, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Кантона Сарајево, извршен је претрес стана и других просторија, који су користила осумњичена лица, на подручју града Сарајева, којом приликом су пронађена и одузета 4 лаптопа и 1 мобилни телефон.

Све мјере и радње у оквиру овог предмета предузете су под надзором Окружног јавног тужилаштва Бања Лука,  по наредбама Основног суда у Бањалуци.

Након завшене криминалистичке обраде, дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука се изјаснио да се против наведених лица достави извјештај у редовној процедури.