Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Претресом пронађена експлозивна средства, оружје, муниција и опојна дрога

| Приједор | Петак, 22. јануар 2021.

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор су, у ранијем периоду, предузимајући низ оперативних активности усмјерених на уличну редукцију продаје наркотичких средстава, контролом лица и претресима стамбених објеката, пронашли и одузели одређену количину наркотичких средстава, оружје, муницију и експлозивна средства.

Након што је контролом једног лица из Приједора пронађена и одузета зелена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану укупне бруто масе 17,65 грама и мрвилица за марихуану, због постојања основа сумње на извршење кривичног дјела извршен је претрес стамбеног објекта које користи лице О.Б. из Приједора, ком приликом су пронађени и одузети сљедећи предмети: војна пушка М76, аутоматска пушка, пиштољ марке „ЦЗ“, кубура, двије ручне бомбе, 24 оквира за пушку, три оптике, пригушивач, 2.163 метка различитог калибра, зелена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану укупне бруто масе 4,97 грама, као и други предмети који ће бити кориштени као доказ у кривичном поступку.

Предмети пронађени претресом који је вршен уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва Приједор и по наредби судије Основног суда у Приједору, депоновани су у судски депозит, док је Окружном јавном тужилаштву Приједор, против лица О.Б. поднесен Извјештај о почињеним кривичним дјелима „Недозвољена производња и промет оужја или експлозивних материја“ и „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“.